FlexDex studies/publicaties

Er wordt inmiddels al veel onderzoek gedaan naar FlexDex. In het Meander Medisch Centrum wordt, onder leiding van Prof. Dr. Ivo Broeders gestart met een studie waarin de FlexDex vergeleken wordt met de Da Vinci Robot en standaard laprascopisch instrumentaria. Daarnaast zijn recent de volgende studies/publicaties/posters en presentaties verschenen:   

Dr. Joel Duning (James Cook University Hospital, UK) gebruikt FlexDex voor thoracale chirurgie en vergelijkt FlexDex in deze studie met de Da Vinci robot.
Klik hier voor de hele studie »


Dr. Marco Nardini (University Hospital of Catania, Italië) presenteerde tijdens de ESTS 2018 een vergelijking tussen verschillende technologiën voor diafragma plicatie.
Klik hier voor de video »

Dr. Kent Bowden (Munson Cadillac Hospital, USA) publiceerde een poster op SAGES, 2018, waarin hij de voordelen van de nieuwste low-cost robottechnologie besprak in vergelijking met de daVinci-robot voor hernia-procedures. 
Klik hier om de poster te downloaden »

"Revolitionizing Surgeon Powered Robotics", een artikel over FlexDex in het tijdschrift International Opulence.
Klik hier om het hele artikel te lezen »

Dr. Simone Crivellaro, (University of Illinois at Chicago, USA)  een van de eerste gebruikers van FlexDex en de eerste uroloog die een gedeeltelijke nefrectomie uitvoert met de FlexDex Needle Driver, heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd waarin de voordelen van deze nieuwe technologie worden besproken.
Klik hier voor de studie »