Nieuwsberichten


 

Nieuwsberichten

 • Een extra hand aan de operatietafel

  Bij nagenoeg alle laparoscopische ingrepen die in het Blaricumse Tergooi plaatsvinden, is Mofixx een vast onderdeel van het OK-team. Zo ook voor het team van uroloog Arto Boeken Kruger. Bij het laparoscopisch verhelpen van een stenose van de urineleider maakt hij gebruik van dit intuïtieve hulpmiddel dat tijdens de ingreep voor hem de camera vasthield. 

 • Mofixx in OK Visie Magazine

   In OK Visie Magazine verscheen een interview met Joris Jaspers, hoofd Innovatie Medische
  Technologie in het UMC Utrecht. In het artikel gaat hij dieper in op de personeelstekorten op de OK en en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsbesparende hulpmiddelen die het werk verlichten op arbeidsintensieve afdelingen, zoals de OK en verpleegafdelingen.

   Mofixx, ontwikkeld door Joris Jaspers en zijn productontwikkelingsafdeling, wordt hier ook als voorbeeld aangehaald, hoe een slimme, eenvoudige oplossing een enorm verschil kan maken! 

   

 • Alphatron Surgical, de nieuwste telg van Alphatron

  Sinds begin dit jaar is Alphatron Surgical actief. Deze nieuwe chirurgische divisie van Alphatron wil met haar producten voor minimaal invasieve chirurgie een onderscheidende rol gaan spelen op de laparoscopische markt. Het sleutelwoord is innovatieve producten waarmee chirurgen hun werk beter kunnen uitvoeren. Het eerste product en paradepaardje is FlexDex. Maarten Triebels, één van de drie partners van Alphatron Surgical, vertelt meer over het nieuwe bedrijf en zijn pronkstuk FlexDex.

 • De Volkskrant: Robotarm maakt operaties makkelijker

  ‘Het is alsof je van een ouderwets draaitoestel overgaat op een smartphone’. Met behulp van een zogenoemde robotarm kunnen chirurgen precisie-operaties verrichten die veel kleinere wonden achterlaten dan traditionele operaties. Er is echter nog wel een klein nadeel.
  Laurens Verhagen

 • Persbericht - FlexDex, een revolutionair chirurgisch precisie-instrument

  Een revolutionair chirurgisch precisie-instrument brengt robotische functionaliteiten naar de operatiekamer voor enkele honderden euro’s in plaats van een miljoenen investering. Alphatron Surgical introduceert FlexDex: een nieuw precisie-instrument met robotische behendigheid voor minimaal invasieve ingrepen.

 • Chirurgen MMC trainen met robotarm

  Een primeur voor chirurgen van Máxima Medisch Centrum (MMC): zij trainden vandaag voor het eerst met een ‘robotarm’. Dit operatiehulpmiddel combineert de precisievoordelen van robotchirurgie met de snelheid van een traditionele kijkoperatietechniek. Tot nu toe wordt de toepassing alleen nog in ziekenhuizen buiten Europa gebruikt.

 • Democratizing surgery: bringing robotic surgery to all surgeons

  Apparatuur voor robotchirurgie is extreem duur, waardoor het aantal ziekenhuizen en chirurgen beperkt is die deze nuttige technologie kunnen gebruiken.

 • Voordelig alternatief voor dure Da Vinci-Robot

  'Het ei van Columbus'. Zo betitelt directeur Harald Verloop van Alphatron Medical de FlexDex. Met dit ingenieuze handinstrument van nog geen 1000 euro kunnen dezelfde complexe endoscopische operaties worden verricht als met de Da Vinci-operatierobot van 2 miljoen euro. Net zo precies, maar dan sneller en veel goedkoper.

 • Revolutionizing Surgeon Powered Robotics

  A new intuitive robotic wrist-mounted needle driver - which costs hundreds not millions - makes minimally invasive robotic surgery availabl to all.

 • Surgeon performs 100th case using FlexDex

  Dr. Kent Bowden, a general surgeon at the Munson Healthcare Cadillac Hospital just performed his 100th case using the FlexDex™ Needle Driver. Dr. Bowden has done more cases with FlexDex than any other sugeon, and will be the first surgeon to receive the FlexDex Centurion award. He’ll also be leading a new generation of FlexDexperts™, offering advice and guidance to the international surgical community as they adopt the new technology. The following is a short interview conducted with Dr. Bowden following his 100th case.

 • Robotische chirurgie zonder de robot

  Robotische chirurgische systemen hebben de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt en zijn een cruciaal onderdeel geworden van de capaciteiten van de meest geavanceerde chirurgische centra. Door minimaal invasieve of laparoscopische chirurgie mogelijk te maken hebben deze robothulpverleners bijgedragen aan betere resultaten en kortere ziekenhuisverblijven voor patiënten. Nu wil een nieuw apparaat echter voortbouwen op dit succes en de operatie voor veel patiënten nog eenvoudiger maken.

 • FlexDex: Simplicity of intuitive control


  The minimal invasive instrument that moves like you!